Ondernemend Friesland nieuws

Mobiele Hollandse SlijpService slaat zijn vleugels uit

Mobiele Hollandse SlijpService slaat zijn vleugels uit

De slijperij van familie Passieux, de Hollandse SlijpService bestaat al sinds 1795 en elke keer het stokje van vader op zoon overgedragen en is gestart met de eerste mobiele gemotoriseerde slijpservice in 1925 met een T-Ford, om de klanten in Zeeland te bezoeken.

Er wordt dagelijks in de vaste en mobiele slijperij nog gewerkt met eeuwen oude recepten en technieken op eigen ontwikkelde slijpmachines. Er kunnen 4 verschillende scherptes geslepen worden welke gemeten worden met een ster. Afhankelijk van de kwaliteit van de te slijpen messen wordt in overleg met de klant de juiste keuze gemaakt welke scherpte het beste bij elk mes past.

 

Naast de Mobiele Hollandse SlijpService Zuid is er nu ook een mobiele slijpservice die de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen en Overijssel bedient, de Mobiele Hollandse SlijpService Noord-Oost. Deze mobiele slijpservice is beschikbaar voor zakelijke klanten, horeca, voedingsverwerking, industrie, naaiateliers, detail- en groothandel. Particulieren kunnen terecht bij meer dan 60 slijpservice inleverpunten.

 

Met kennis en ambachtelijke handelingen worden de knip- en snijdgereedschappen op locatie op ongeëvenaarde wijze geslepen en/of geconditioneerd door meesterslijper Jan Willem Jonker uit Drachten.

 

Vanaf 20 november a.s. gaat de Hollandse SlijpService Regio Noord-Oost van start. In de verlengde Mercedes bus komt Jan Willem Jonker voorrijden, met een professionele slijpinrichting, zelfvoorzienend van 13 Kv stroom om de 400 V slijpmachines aan te drijven.

 

Jan Willem Jonker is nieuw in de “messen”-business, maar zeker niet nieuw in de slijperij. Bijna 25 jaar stond hij in de slijperij van de kozijnenfabriek in Gorredijk. Hij mag zich na een gedegen opleiding meesterslijper noemen. Hij slijpt uw messen en scharen “scherper dan u denkt“!

Onze specialisten
Gerke-Wispelwey-Buro-360-gr
Gerke Wispelwey
Buro360
MKB Adviseur & meedenker
Tandarts-Implantoloog-Frank
Frank Post
Kliniek Tandheelkunde Sneek
Tandheelkunde en Healthcare
Martin van der Meulen Team Communicatie
Martin van der Meulen
TEAM Communicatie
Marketing en communicatie
Karin Rientjes Rientjes Notariaat Sneek zwart wit
Karin Rientjes
Rientjes Notariaat
Notaris en Scheidingsmediator
Peter Scherjon MKB Beter
Peter Scherjon
MKB Beter
Ondernemerschap en leiderschap
Menno Bakker Hoofdredacteur OF
Menno Bakker
OF/Narvic
Hoofdredacteur OF
ate van der meer
Ate van der Meer
Snakeware
Internet en Marketing specialist
Jaap Adamse - Meneer Regezma BV
Jaap Adamse
Meneer Regezma BV
Re-integratie en Gezondheidsmanagement
Nick Betgem-web
Nick Betgem
Office IT
IT specialist
Jacqueline Brouwer
Jacqueline Brouwer
Brouwer Advocatuur
Juridisch specialist