De week van Janina Wouda (SUZ Makelaars)

Waarin onderscheiden jullie je?

Draai SUZ om en je hebt meteen wat ons echt uniek maakt. Samen met Annet, mijn zus, zijn wij een aantal jaar geleden SUZ Makelaars gestart. We zijn opgegroeid in de wereld van het vastgoed en vanuit ervaring en passie voor het vak konden we niet anders dan ons eigen kantoor starten. In de jaren voor SUZ Makelaars zijn we reeds actief geweest in verhuur en beheer. Wat ons nou echt onderscheidt? No-nonsens met een moderne twist. We zijn grootgebracht op de boerderij, samen met onze oudere broers. De broers runnen samen de boerderij, de zusjes zijn naar de stad gegaan. Op de boerderij is een bepaalde vorm van bescheidenheid bijgebracht, maar ook een flink doorzettingsvermogen en uiteraard altijd je boerenverstand blijven gebruiken.

 

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Dat ik samen met mijn zus kan ondernemen. We zijn in veel opzichten heel erg hetzelfde, maar op andere vlakken juist weer zo verschillend. Daardoor dagen we elkaar dagelijks uit om vooruit te denken en nieuwe stappen te nemen. Hopelijk blijven we dat volhouden de rest van onze carrière, zodat we ‘out of the box’ kunnen blijven presteren. Als dat lukt en onze klanten spreken die waardering naar ons uit, dan kan onze dag niet meer stuk.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

We zijn op dit moment al heel erg trots wat we hebben neergezet, maar groeien, veranderen, verbeteren houdt ons dagelijks bezig. We hebben niet de ambitie om het grootste makelaarskantoor van Friesland te worden. Het persoonlijk contact met klanten geeft ons namelijk veel energie en waardering. Dit maakt ons werk juist zo leuk en uniek, doordat geen mens én geen dag hetzelfde is. Vooralsnog is ons doel om de huidige aantallen te verdubbelen op alle vier de takken: verkoop, aankoop, verhuur en beheer.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

De eindinspectie van een woonboerderij in Tytsjerk. Deze prachtige boerderij had ons hart toch wel een beetje gestolen. Iedere keer als ik daar de bezichtigingen mocht uitvoeren, werd ik steeds enthousiaster. Het is zo’n mooie plek en zo’n mooie boerderij met oneindig veel mogelijkheden. Enorm trots op deze verkoop en hopelijk gaan de nieuwe bewoners er met net zoveel plezier wonen als de huidige bewoners.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?
Zet je dromen, ideeën, idealen en wensen om in actiepunten en ga ervoor! Voor 100% ergens klaar voor zijn bestaat niet, gewoon beginnen dus!

Delen via

Vergelijkbare berichten