Het weekend in met Hans Roelfsema (Kenneth Smit Heerenveen)

Wanneer begint jouw weekend? Als je vrijdagavond om 20.00 uur de laptop dichtklapt, of als je bijvoorbeeld zaterdagochtend vroeg op het voetbalveld staat?

Mijn “weekend” begint op vrijdagmiddag om 14.15 uur. Dan komt mijn dochter uit school en ben ik er voor haar. Overigens betekent weekend/vrije tijd niet veel meer dan dat ik dan geen afspraken heb waar ik fysiek naartoe ga.  Als ondernemer heb ik niet veel 100% vrije tijd. De zaak loopt altijd wel door, ook in de weekenden en vakanties.

Wat is jouw grootste hobby of passie? Maak je daar in het weekend ruim tijd voor?

Ik ben een echte sportliefhebber. Ik kijk er graag naar en ben ’s weekends graag te vinden in de stadions van FC Groningen, SC Heerenveen of Donar. Maar zelf sporten doe ik ook graag. Vooral mountainbiken, fitness en basketbal zijn mijn sporten. Ik basketbal al vanaf mijn 12e, dat is dus nu 33 jaar. Helaas is dit seizoen grotendeels in het water gevallen. Hopelijk kunnen we snel weer los!! Ik speel in het eerste van Oaters Joure, we spelen daar 1e klasse!

Zeg eens eerlijk: werk jij tijdens het weekend ook wel eens (flink) door? Zo ja, waarom is dat nodig? Zo nee, is dat een bewuste keuze?

Tuurlijk werk ik ook wel in de weekenden. Sommige bedrijven willen alleen op zaterdag hun mensen trainen. In drukke tijden met veel trainingsdagen werk ik mijn trainingen in het weekend uit, verwerk ik evaluaties, enz. Ik probeer wel balans te houden tussen ontspanning en inspanning. Gelukkig zijn er ook genoeg werkvrije weekenden.

Vergt je onderneming veel van je en is ontspannen in het weekend broodnodig, of zijn twee dagen vrij lang genoeg en sta je op maandagochtend weer te trappelen om te beginnen?

Ik ben een vrij fanatiek aanhanger van de Miracle Morning (boek van Hal Elrod). Ik sta dagelijks vroeg op (tussen 5.15 en 5.45 uur) en zorg voor ontspanning door middel van meditatie, beweging en zelfontwikkeling. Met andere woorden: de eerste anderhalf uur van elke dag (ook in het weekend) zijn volledig voor mezelf. Slechts zelden gebruik ik die tijd voor werk. Dit zorgt al voor een veel betere balans. Als extravert persoon vind ik ook veel ontspanning in de omgang met mensen. Daar zorgt mijn werk meer dan voldoende voor. En anders vind ik dat wel in netwerkbijeenkomsen, sport of de kroeg met vrienden. Ik sta eigenlijk altijd op maandagochtend weer te trappelen. Zeker als daar leuke afspraken staan!

Wat zijn jouw ambities voor je onderneming? Droom je in het weekend wel eens over alle plannen die je nog zou willen waarmaken?

Ik wil de beste salestrainer van Nederland worden en uitgenodigd worden als spreker op TEDx. Natuurlijk droom ik wel eens over plannen. Groei en (persoonlijke) ontwikkeling zijn  voor mij essentieel voor mijn geluk. Daar investeer ik dus ook veel in. Benjamin Franklin zei: “Investering in je eigen kennis/vaardigheid betaalt zich met de hoogste rente terug.”

Wat is jouw beste weekendtip voor andere ondernemers?

Sta vroeg op, beweeg, ontspan, ontwikkel!

Delen via

Vergelijkbare berichten