Stichting Kabroemmm organiseert Goede doelenfeest in Hemelum

De organisatie van Kabroemmm organiseert dit feest samen met vrijwilligers. De dag zal in het teken staan van doen, kijken, genieten en luisteren en iedereen is welkom om (gratis) mee te doen aan de activiteiten. Alle resultaten worden bijgehouden op een individueel scoreformulier.

Allerhande activiteiten

De activiteiten vinden plaats op het sportveld in Hemelum, waar het feest op 29 juni om 10.30 uur begint met de start van een brommertoertocht van honderd kilometer door Friesland. Om 10.30 uur start eveneens het Hemelummer kampioenschap Molenspel: een oud bordspel voor iedereen van 8 tot 100 jaar, dat wordt gespeeld op traditionele borden. Voor sterke personen is er bovendien een boomwerpwedstrijd en voor mensen die graag iets samen doen is er ‘de wandelende A en het Mathoppen’. Om 12.30 uur start het zakslaan en fiets’m klets: alleen de beste zal droog blijven.

Ook is er het traditionele eiergooien en een kampioenschap survivallen op een 35 meter lange survivalbaan. Voor kleine kinderen is er een springkussen, voor grotere kinderen een survivalbaankussen. Op het sportterrein komt bovendien een tent te staan waar iedereen de Leeuwinnen kan volgen op weg naar het Wereldkampioenschap, als ze in de kwartfinale komen. Vanaf 16.00 uur staat er een barbecue klaar.

Om 21.00 uur wordt er een huldiging in de tent gehouden, naar aanleiding van de scores en de klassering. Daarna neemt de band Op Dreef het over en is er tot twee uur ’s nachts muzikaal vermaak.

Kabroemmm in 2020

Het Kabroemmm-festival komt terug in 2020, de organisatie hoopt voor dit jaar op een goede opkomst op het Goede doelenfeest en een mooie opbrengst voor Stichting Ramon scoort tegen kanker.

Delen via

Vergelijkbare berichten