‘Straks meer behoefte aan bruisplekken’

Wie zijn jullie?    

Mijn man, Oane Wierda, en ik zijn samen Wierda Design. Wij zijn acht jaar geleden begonnen met een interieur ontwerpbureau. Wij ontwerpen interieurs die echt gaan werken voor bedrijven en particulieren. Daarnaast hebben wij samen met Simon Huismans en Willemijn Bergsma van FMXXL uit Zwolle en Leeuwarden een nieuw bedrijf opgericht: FŮLD. FŮLD is Deens voor ‘’compleet’’. Door bundeling van krachten – Simon en Willemijn zijn gespecialiseerd in facilitair management, Oane en ik in ontwerpen van interieur en inrichting – bieden wij opdrachtgevers een compleet product. Van ontwerp tot oplevering en daarna. Daarbij werken wij samen met partners die wij al kennen van eerdere gezamenlijke projecten. Door betere communicatie en kortere lijnen is deze samenwerking voor alle partijen heel fijn.

Waar zijn jullie goed in?

Wij kunnen een ontwerp heel goed functioneel vertalen naar een werkomgeving. Een interieurontwerp maken doen we samen. Samen met de gebruikers trekken we daarom gedurende het hele proces op. Alleen in nauwe samenwerking komen we tot een ontwerp dat exact aansluit bij alle wensen en eisen die de gebruikers stellen aan de nieuwe werkomgeving. Daarnaast zorgen we ervoor dat het interieur een weerspiegeling is van de cultuur en identiteit van de organisatie. Op die manier kunnen de gebruikers zich beter identificeren met de organisatie en zich betrokken voelen. We werken met bruis-, ruis- en rustzones in een werkomgeving. In de bruiszones, op een strategische plek in het gebouw, vind je de ontmoetingsplekken waar goede koffie wordt geschonken, waar vers fruit ligt en op een ongedwongen manier ontmoeting tussen gebruikers wordt gestimuleerd. In de ruiszones zijn de overleg- en samenwerkingsplekken en kun je kort verblijven voor werkzaamheden. En in de rustzones kan er goed geconcentreerd worden gewerkt. Wij verwachten dat straks na corona de behoefte aan bruis- en ruisplekken zal toenemen. Medewerkers willen weer écht contact met elkaar. De rust zones worden wat kleiner, omdat ook de thuiswerkplek onderdeel wordt van de werkomgeving.  

Waar zijn jullie trots op?

Dat is een mooie vraag! Allereerst denk ik aan de KLM, waarvoor wij het interieur voor Topside Building hebben ontworpen. Het Topside gebouw op Schiphol Centrum wordt gebruikt door KLM Ground Services en City Hopper. Maar het project wat eruit springt is toch wel de showroom van Vepa, een van de grootste fabrikanten in kantoormeubilair. Zij konden kiezen uit zoveel aanbieders, maar ze kozen Wierda Design. Dat was een hele mooie erkenning voor ons. Zij hebben ons ontwerp exact zo uitgevoerd. Meestal wordt er na de eerste tekening het nodige aan geschaafd en geschakeld. Maar nu eigenlijk niet. Daar zijn we supertrots op. En nu zijn we bezig met het ontwerp van een andere showroom van de Fair Furniture Group, waar Vepa onder valt.

Waar staan jullie over vijf jaar?

Wat FŮLD betreft: ik hoop dat we dan hele mooie projecten hebben uitgevoerd, en dat we misschien ook wat groter zijn. Dat wens ik ook voor Wierda Design, we zijn nu met zijn tweeën en wellicht komen daar nog twee personen bij. Maar we willen wel onze hoge kwaliteit bewaken. Onze handtekening moet zichtbaar blijven. Ook hoop ik dat mensen ons weten te vinden om wat wij neerzetten.

Delen via

Vergelijkbare berichten