De Beier BMW sponsort auto’s voor waterambulance Antoniusziekenhuis

‘We zijn hier heel blij mee,’ zei directeur Wouter van der Kam van het Antonius Ziekenhuis over de sponsoring door De Beier.

Directeur Arjen de Jong van BMW Nederland, zelf een fervent watersporter, hoefde niet lang na te denken over het balletje dat werd opgegooid: ‘Ik zal maar op de Goïngarijpster Poelen liggen en er is iets aan de hand met m’n rikketik. Dan ben je blij dat er snel en adequaat hulp komt.’

Het Antonius Ziekenhuis onderscheidt drie medische hulpdiensten voor watersporters: de waterambulance, de installatie van defibrillatoren en het bieden van hulp op afstand (Geo Medic).

De waterambulance, een snelle rubberboot die wordt vervoerd op een door de BMW 5 Serie getrokken trailer, is voorzien van alle benodigde medische voorzieningen: van een defibrillator en hartbewakingsapparatuur tot medicatie en zuurstofmaskers. Qua uitrusting en bemanning is de waterambulance volstrekt gelijkwaardig aan een rijdende ambulance.

Voor het plaatsen van AED’s (defibrillatoren) bij jachthavens, watersportcentra en verhuurbedrijven gebruikt het ziekenhuis de BMW 3 Serie Touring. Door deze AED’s kan in de regio sneller hulp worden geboden. 

Geo Medic, waarvoor de BMW 1 Serie wordt ingezet, is een alarm- en lokaliseringsysteem voor mensen met een chronische ziekte (hart, astma) die zonder zo’n systeem niet op het water durven. Hun boot wordt uitgerust met het systeem waardoor in geval van een calamiteit een druk op de knop voldoende is om in contact te komen met het Antonius Ziekenhuis, waar men op een LCD-scherm kan zien waar de patiënt zich bevindt. Omdat Geo Medic is voorzien van een spraaksysteem is er mondeling contact. Indien nodig wordt de waterambulance ingezet voor spoedeisende hulp.

Delen via

Vergelijkbare berichten