De week van Wopke Schaafstal

Het werk van een ondernemer gaat altijd door. Maar de maandag is wel een belangrijke dag, het begin van een week waarin weer doelen bereikt kunnen worden. Vandaag duiken we in de week van Wopke Schaafstal, Associate Architect bij Grunstra Architecten. Hoe ziet zijn agenda eruit en wat houdt hem bezig?

Waarin onderscheiden jullie je?

Wij zijn een bureau met bijna 75 jaar ervaring. We hebben in die tijd heel veel gebouwd. Verder staan we voor waarde creatie. Waarde voor de samenleving. Waarde voor de beleving van de gebruiker. Waarde voor de investeerder.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?

Het mooiste van ons vak is werken aan een eerste levensbehoefte. Daarbij krijgen we te maken met zachte factoren zoals geschiedenis, filosofie en psychologie, maar ook juist met hele harde zoals beton, steen, techniek en berekening. Dat maakt het beroep ontzettend veelzijdig.

Waar wil je over 5 jaar na nu staan, als ondernemer?

We willen de kwaliteit van ons werk blijven verbeteren. Kijken en implementeren van nieuwe, innovatieve werkwijzen waarbij we efficiënt en doelbewust kunnen werken. We waren 10 jaar geleden een koploper met het implementeren van BIM. Nu kijken we weer naar de nieuwste technieken om bijzondere bouwwerken te ontwikkelen. Daarnaast willen we graag groeien als Grunstra architecten. Dat willen we langzaam, maar zeker doen.

Noem eens 1 afspraak die je voor de komende week in de agenda hebt staan.
Wat springt eruit, waar verheug je je op?

Deze week ga ik een nieuwe podcast opnemen. Sinds kort zijn we begonnen met “NoordPijl”. Deze podcast gaat over alles dat met ruimte in het Noorden van Nederland heeft te maken. Het zijn gesprekken met bestuurders, wetenschappers, ontwikkelaars, aannemers, kunstenaars, et cetera. De eerste gast, vorig jaar, was Henk Deinum. Voormalig wethouder van Leeuwarden en nu voorzitter van de Fries grondbank.

En waarom?

Het mooie van een podcast is het verzamelen van kennis en die direct delen met anderen. Zo kunnen we ons eigen niveau verbeteren en tegelijk iets teruggeven aan de “mienskip”. We zijn trouwens altijd op zoek naar leuke gasten. Je kunt ons bereiken op noordpijl@gmail.com. We spreken over de ruimte van het Noorden in de breedste zin.

Tot slot: welke ondernemerstip zou jij met iedere lezer willen delen?

Een tevreden klant is de beste strategie. Wij ondersteunen onze klanten van begin tot eind. Architectuur begint bij vertrouwen. Het ontwerp is daarna, hoewel zeer belangrijk, een kleine stap in een complex proces waarin wij heel veel ervaring hebben. Een prachtig, efficiënt bouwwerk is altijd het einddoel.

Vergelijkbare berichten